Hotel Turquoise Side

Side: alles over side in de buurt van Hotel Turquoiside

Het is alsof Side is ontworpen als mix van cultuur, Turkse gastvrijheid en luxe. De badplaats is in de middeleeuwen systematisch opgegraven tot de huidige kustlijn. Loopt u over het zandstrand? Dan is het vrijwel zeker dat zich meters onder uw voeten nog onontdekte schatten en ruïnes bevinden.

Side is zeer geliefd onder West-Europese toeristen, die over het algemeen meer van historie en cultuur houden. Er zijn de overblijfselen van de historische stadsmuur en van het aquaduct van Side. Er zijn in Side vele goede museums te bezoeken die u een beeld geven van de historie van de omgeving in tijden van de bezetting van de Grieken en de Romeinen. Tijdens de bezetting van de Romeinen, is in het hartje van Side een enorm theater gebouwd met een capaciteit van wel 20.000 mensen. De complexe architectuur ter ondersteuning voor akoestische doeleinden is op zijn minst erg bijzonder te noemen.

Duiken en vissen

Het is in Side echter ook mogelijk om wat ‘modernere’ dingen te ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan duiken in het ongelooflijk heldere water om zo de prachtige zeebodem te verkennen. Er worden duik cursussen gegeven door particuliere bedrijven. Informeer bij de receptie naar de mogelijkheden van verschillende duikscholen. Het is dus geen probleem als u nog nooit eerder gedoken heeft. Sterker nog, Turkije is waarschijnlijk de ideale plaats om het voor het eerst te proberen. Het is ook mogelijk om op zee te vissen, dan zal u zeker andere vissen tegenkomen dan dat u hier in Nederland heeft gezien. De stad Manavgat, gescheiden door de Manavgat-Rivier, ligt direct tegen Side aan en leeft van landbouw en visserijen.

Side nachtleven

In Side bevinden veel hotels, waarbij veel hotels een specifiek land als doelgroep heeft. Een bruisend nachtleven is onvermijdelijk. Tot in de late uurtjes is in het centrum van Side gezelligheid te vinden. In Side begint het met restaurants, terrasjes en cafés. Nachtclubs zijn tot na middennacht geopend. Na middennacht kunt u op straat allerlei eten kopen.

De prijzen in Side zijn, relatief aan Nederland, goedkoop. Voor een flink biertje op het terras betaalt u tussen de € 1,20 en de € 1,80. Hoewel Turquoise Side 5 restaurants en 6 drinkgelegenheden heeft, is een nachtelijk bezoekje aan Side voor velen de moeite waard.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 891 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen