Hotel Turquoise Side

Activiteiten in de buurt van Hotel Turquoiside

Het is alsof Side is ontworpen als mix van cultuur, Turkse gastvrijheid en luxe. De badplaats is in de middeleeuwen systematisch opgegraven tot de huidige kustlijn. Loop je over het zandstrand? Dan is het vrijwel zeker dat zich meters onder je voeten nog onontdekte schatten en ruïnes bevinden. Een bezoekje aan het centrum is dan ook zeker de moeite waard. Wil je naast lekker relaxen in het hotel, meer leuke activiteiten doen? Hieronder geven wij je een overzicht wat er allemaal qua activiteiten te doen is.

Winkelen in Side stad!

Houd je van accessoires en ben je goed in afdingen? Ga dan zeker naar de bazaars in Side stad! Er zijn veel winkels die hetzelfde aanbieden en voornamelijk op toerisme gericht. Het is dan ook echt een kunst om zoveel mogelijk af te dingen. Ga niet zomaar mee met de eerste de beste prijs die je tegenkomt. Houd je van merken, maar geef je er niet om dat het namaak is? In de bazaars zie je veel namaakspullen, hoewel sommige spullen redelijk écht lijken. Je kunt relatief veel open voor weinig. Zeker een belevenis om tijdens je vakantie een keer mee te maken.

Ga duiken en zie prachtige vissen

We vertelden al dat Side een oud en bijzonder centrum kent. Maar je kan ook zeker moderne dingen ondernemen in deze stad. Ga bijvoorbeeld duiken en ontdek de prachtige zeebodem. Er worden duikcursussen gegeven door particuliere bedrijven. Informeer bij de receptie naar de mogelijkheden van verschillende duikscholen. Maak je geen zorgen als je nog niet eerder gedoken hebt. Je leert het vanzelf! Sterker nog, Turkije is waarschijnlijk de ideale plaats om het voor het eerst te proberen. Kom prachtige vissen en indrukwekkende zeeschildpadden tegen onder water.

De tempel van Apollo

Een mooi overblijfsel uit de Romeinse oudheid is de tempel van Apollo. Wat heel mooi is aan deze tempel is de ligging. De tempel ligt namelijk aan de haven en biedt uitzicht over de Middellandse Zee. Vooral in de avond, met zonsondergang, levert dit je een prachtige foto op! Leuk historisch feitje is dat het schijnt dat de Egyptische koningin Cleopatra deze tempel cadeau heeft gekregen van haar geliefde Anthony. Hij wilde zijn liefde en loyaliteit aan haar bewijzen. Hoe dan ook, het is een prachtig overblijfsel uit die tijd en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Een laat drankje drinken in Side Centrum

Dat in Side veel hotels zijn, was al bekend door zijn prachtige ligging. Maar daarbij komt kijken dat de stad ook nog eens een bruisend nachtleven heeft. Tot in de late uurtjes is in het centrum van Side gezelligheid te vinden. In Side begint het met restaurants, terrasjes en cafés. Tot laat in de nacht zijn nachtclubs geopend. Na middennacht kun je op straat allerlei eten kopen. De prijzen in Side zijn, relatief aan Nederland, goedkoop. Voor een flink biertje op het terras betaal je tussen de € 1,20 en de € 1,80. Hoewel Turquoise Side vijf restaurants en zes drinkgelegenheden heeft, is een nachtelijk bezoekje aan Side voor velen de moeite waard.

Het supermooie strand van Side

Het Turquoise Side hotel heeft eigen mooie zwembaden waar je heerlijk kunt zonnen op de ligbedjes. Maar naast zwembaden heeft het ook een eigen privé strand. Dit is ideaal, want Side staat namelijk bekend om zijn prachtige zandstranden! Wil jij volop genieten van zon, zee en strand? Dan is Side zeker jouw vakantiebestemming! De twee grootste stranden zijn West Beach en East Beach. West Beach is erg mooi, heeft veel strandbarretjes in de buurt en is best wel druk. East Beach is rustig en als je echt naar een sereen stukje wilt, kun je doorlopen en naar schildpadden zien.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 891 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen