Hotel Turquoise Side

Omgeving van Hotel Turquoiside

Side is zeer geliefd onder West-Europese toeristen, die over het algemeen meer van historie en cultuur houden. Er zijn de overblijfselen van de historische stadsmuur en van het aquaduct van Side. Er zijn in Side vele goede museums te bezoeken die je een beeld geven van de historie van de omgeving in tijden van de bezetting van de Grieken en de Romeinen. Tijdens de bezetting van de Romeinen, is in het hartje van Side een enorm theater gebouwd met een capaciteit van wel 20.000 mensen. De complexe architectuur ter ondersteuning voor akoestische doeleinden is op zijn minst erg bijzonder te noemen. Hieronder nog een aantal dingen die je in de omgeving van Side kunt doen.

Bijzonder natuurverschijnsel in Pamukkale

Wat erg indrukwekkend om te zien is, is het bijzondere natuurverschijnsel in Pamukkale. Dit is wel een lange tocht vanaf het hotel gezien (zo’n 300 km verderop) maar wat is dit indrukwekkend! Het wordt ook wel het kasteel van katoen genoemd. Het staat zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco! Het is een soort van kalkhoudend water die over de rand van de helling is gestroomd. Dit zorgde voor verschillende lagen wit uitziende rotsformaties. Het bijzondere er ook aan is dat er water ontstaat in deze rotsformaties, wat door veel mensen gezien wordt als een spa. Het kalkrijke bronwater zou helende krachten hebben. Elk jaar reizen er nog duizenden toeristen deze kant op om deze spectaculaire plek te bezoeken.

Het grootste waterpark in de buurt

Op ongeveer een uur rijden van side heb je het grootste waterpark van de regio: Aqualand & Dolphinland! Een ideale dag uit met de kinderen en plezier maken in het water. Je hebt veel zwembaden, en golfbad, een enorm zwembad met glijbanen. Daarnaast kun je ook dolfijnenen zeehondenshows kijken. Je kunt het park niet in de winterperiode bezoeken in verband met weersomstandigheden. Verder is het park wel écht de moeite waard als je wat leuks wilt doen als gezin!

Voor de cultuurliefhebbers…

Nu heeft Side al een oud centrum met veel overblijfselen uit de Romeinse tijd. Mara als je een andere stad uit het oude Pamfilië wil ontdekken, moet je naar Perge gaan. Perge ligt op ongeveer 60 kilometer van Side en is dus prima als dagactiviteit te doen. Wat je in Perge vindt zijn nog relatief goed bewaarde overblijfselen van het stadion, de Agora, de baden waar de mensen vroeger kwamen. Je vindt er ook nog een oud amfitheater uit die tijd. Als je door Perge loopt kun je goed een beeld vormen hoe de stad er vroeger heeft uit gezien.

Ga raften door Manavgat

Manavgat is een plaats in de buurt van Side. Op donderdag kun je hier gezellig naar de markt gaan en leuke aankopen doen. Maar als je wilt genieten van de natuur, moet je zeker een boottocht maken op de rivier van Manavgat. De echte avonturiers gaan raften door de wilde wateren. Om je heen zie je veel groen van de bossen (ook ideaal om te wandelen) en ervaar je een adembenemend beeld door de prachtige bergen waarmee je omringt wordt.

Een dag naar Alanya

Een stad op ongeveer 60 kilometer afstand van Side, is de havenstad Alanya. Alanya kent mooie zandstranden: aan de westkant ligt het Cleopatra strand, en aan het oosten ligt Keykubat strand. Deze is minder druk dan Cleopatra en iets minder mooi wit zand. Naast het strand, heeft Alanya ook culturele bezienswaardigheden. Het symbool van de stad is de Rode Toren. Als je de toren beklimt, heb je prachtig uitzicht over Alanya. Binnenin de toren kun je een historische tentoonstelling van de regio bekijken.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 891 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen