Hotel Turquoise Side

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Turquoise Side

Om meerdere redenen is een verblijf in hotel Turquoise Side absoluut aan te raden. Wil je meer weten over deze redenen? In ons artikel ‘verblijf’ vind je alles over de voordelen van dit hotel.

Eén van de absolute voordelen van dit hotel is in ieder geval de unieke ligging. Als je vanuit het hotel een paar passen zet, sta je namelijk al op een privé strand. Een strand waarop je gratis gebruik van parasols en ligbedden kunt maken. Bovendien vind je op dit stukje strand een bar terug, waar je heerlijke koele drankjes kunt gaan halen.

Niet alleen dit strand spreekt tot de verbeelding, maar ook de stad die op ongeveer 1,5 kilometer afstand gevestigd zit. De stad Side heeft onwijs veel te bieden en is al jarenlang een grote toeristische trekpleister in Side. Als je een verblijf bij Turquoise Hotel boekt, profiteer je dus óók van de geweldige ligging ten opzichte van de stad.

In dit artikel willen we je graag alvast nader kennis laten maken met de bezienswaardigheden in de buurt. We bespreken wat Side zoal te bieden heeft, maar ook wat je verder nog in de buurt van dit hotel kunt doen, kunt zien en kunt ondernemen. Feit is dat wij zeer te spreken zijn over de ligging. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor veel vakantiegangers die reeds naar Turquoise Side zijn geweest. Zij hebben immers óók van een heerlijke vakantie, mede dankzij de unieke ligging, kunnen genieten. Ben je benieuwd geworden naar de bezienswaardigheden in de buurt? Neem dit artikel op je gemakje door en laat je verrassen door al het moois van Side!

De stad Side

Laten we aftrappen met de stad Side. Deze stad ligt op zo’n 1,5 kilometer afstand van het hotel en is op meerdere manieren te bereiken. Je kunt ervoor kiezen om naar de stad te wandelen; een afstand van 1,5 kilometer is immers niet al te veel. Je kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren, de bus te nemen of om met de taxi naar de stad te gaan. Al deze vervoersmogelijkheden geven direct aan dat we hierbij met een serieuze en grote stad te maken hebben.

In de stad zelf is ook voldoende te zien, te beleven en te doen. Wij kunnen je onder meer adviseren om naar de vele markten te gaan. Op deze markten worden typische Turkse lekkernijen verkocht, maar ook alle andere producten. Wat te denken van de goedkope kleding, de goedkope juwelen en goedkope woonaccessoires die hier aangeboden worden? Zolang de artikelen nog in jouw koffer passen, kan je hier naar hartenlust shoppen.

Verder vind je in de stad ook onwijs veel cafés en restaurants. In sommige van deze plekken geniet je echt van de Turkse gastronomie, terwijl andere cafés en restaurants juist behoorlijk Westers zijn. Je kunt dus altijd wel een café of restaurant vinden dat volledig aansluit op jouw wensen en voorkeuren.

Wil je liever van de heerlijke warme Turkse avonden genieten? Ook dat is mogelijk. In de stad Side vind je namelijk ook meerdere terrassen terug. Indien gewenst kan je overigens ook op één van de terrassen van hotel Turquoise Side van een lekker drankje genieten.

De stad Alanya

Wil je liever ook een eens andere Turkse stad bezoeken? Dan zijn er in de buurt meerdere mogelijkheden, maar een bezoek aan Alanya is zeker aan te raden. Deze stad ligt op zo’n 60 kilometer afstand van Side en is een ware havenstad. In de stad zijn meerdere stranden te vinden, maar ook verschillende bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld de Rode Toren in de stad gaan beklimmen. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over stad én over de Turkse Zee.

Ook in de stad Alanya vind je verschillende leuke pleintjes, markten, cafés en restaurants. Vanuit Side kan je met de bus naar Alanya gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om een taxi te pakken. De kosten voor een taxi vallen in Turkije reuze mee.

Tot slot is het onwijs leuk om vanuit Alanya een boottocht te gaan maken. Je gaat hierbij op een oud schip langs de kustlijn varen, waarbij je absoluut niet alleen de kust te zien krijgt. Dergelijke boottochten brengen je naar de prachtigste gebieden rondom Alanya. Bovendien zijn dit All-Inclusive boottochten, waardoor je onderweg geniet van een lekker hapje en drankje. Al met al is een bezoekje aan de stad Alanya zeker aan te raden.

Boottocht over de Manavgat

De Turkse stad Manavgat is om meerdere redenen populair, maar de belangrijkste reden is toch wel de gelijknamige rivier. Deze rivier stroomt door het stadje heen en brengt je op allerlei prachtige plekken. Vanuit Turquoise Hotel is het absoluut de moeite waard om op de boot te stappen en te genieten van de prachtige omgeving. Wat je zoal rondom de rivier ziet? Onder meer prachtige, bosrijke natuurgebieden, maar ook prachtige bergen. Indien je iets avontuurlijker ingesteld bent, kan je ook een kajaktocht over de wilde wateren van deze rivier maken. Verder is het ook de moeite waard om naar de watervallen in dit natuurgebied te gaan kijken. Prachtig!

Aqualand & Dolphinland

Ben je met jouw kinderen aan het genieten van een heerlijk verblijf in Turquoise Hotel? Dan is een bezoek aan Aqualand & Dolphinland absoluut aan te raden. Dit waterpark heeft onwijs veel te bieden voor zowel jong als oud. Verschillende zwembaden, verschillende glijbanen en zélfs dolfijnenshows zijn allemaal te vinden in dit waterpark. Mocht je met jouw gezin nog een leuk uitstapje willen maken, is een bezoek aan dit waterpark zeker de moeite waard.

Tempels van Apollo en Athene

Als je een liefhebber van historie en cultuur bent, is een bezoek aan de prachtige tempels in Side aan te raden. Deze tempels bevinden zich aan de kust van Side en werden in het verre verleden gebruikt om twee Griekse goden te vereren. Vanaf deze tempels heb je prachtig uitzicht over de zee en over de stad. Wil je van een romantisch moment met jouw partner genieten? Dan is het absoluut aan te raden om de zonsondergang te bekijken vanaf de plek van deze tempels. Absoluut aan te raden!

Seleucia

In het verlengde van de voorgaande bezienswaardigheid; breng een bezoek aan de oude stad Seleucia. Dit was vroeger een Griekse stad, waarvan nu nog vele ruïnes te zien zijn. Je kunt hier onder meer een Romeins badhuis vinden, de resten van meerdere oude tempels en de resten van een oude poort. Wil je graag deze ruïnes gaan bekijken? Dan is het absoluut aan te raden om dit te combineren met een bezoek aan Manavgat. Deze ruïnes liggen namelijk op een heuvel boven de stad Manavgat.

Side Museum

Wil je nog een cultureel uitstapje tijdens jouw verblijf in Turquoise Side maken? Dan is een bezoek aan het Side Museum aan te raden. In dit museum zijn allerlei opgravingen uit de Romeinse tijd terug te vinden. ook de locatie van het museum is bijzonder fraai te noemen; in een oud badhuis uit de vijfde eeuw.

Tijdens een verblijf in Turquoise Hotel kan je in ieder geval van meer dan genoeg bezienswaardigheden genieten. Veel plezier!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 891 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen